3D perspective view of building within landscape

Arthur Morgan

Settled into the north of the site to avoid the shade of the trees and make the most of the sun, The community centre is specifically designed to create outdoor spaces that are inviting for people to congregate. It does…
3D perspective view of building within landscape

Beatrice Loi

The building consists of two wedged blocks connected by a central space. The north block is in line with the greenhouses at its left, while the south block faces the polytunnels and is generously glazed to gain sun light. The…
Architectural visual

Charlotte Hasson

I have designed a community focused hub located at Hazlehead Park, which includes many important spaces including celebration space, kitchen, activity and woodworking spaces. I have chosen to situate my design in the North of the site due to the…
3D Views taken from Cardboard model

Maren Mowatt

Located within the B section of the site the building draws inspiration from the basic form of a traditional barn to encapsulate the growing agricultural nature of both the building itself and the community it helps to develop. The form…
Architectural visual

Monika Paszkiewicz

The new community hub was designed to contribute to both the local community and its environment. The positioning of the building allows for ample amounts of daylight to penetrate all indoor and commonly used outdoor spaces. The low-rise structure accommodates…
3D perspective view of building within landscape

Hamish Munro

The form develops three connected volumes which mimic the greenhouse form within the site to help the building develop a sympathetic relationship with the surrounding environment. Each of the volumes has different heights to establish a hierarchy and give the…
Architectural visual

Toby Ross

North-East Scots, generally named Doric, is a dialect spoken by many North easterners, including in the city of Aberdeen. For centuries, the dialect has been repressed, being seen as the ‘improper’ form of the English language. However, with the design…
Architectural plan drawing

Wiktoria Bloch

The centre’s main purpose is to enhance The Grove Community’s experience on-site. To provide its users with comfortable spaces and the appropriate facilities to host events, activities and welcome visitors. At the ‘heart’ of the centre, there is the community…
Architectural visual

Gabriella Szalay

The new Doric Culture Centre is in Denburn valley, replacing the old Denburn Health Centre. The site is on top of a functioning concrete car park, with a central location surrounded by many of Aberdeen’s cultural attractions like the Art…
Architectural visual

Iuliia Shevliakova

Shiprow Vivacity is the newest addition to the developing area of Aberdeen Shiprow Village. The project aims to restore communication between the people of Aberdeen by bringing the community together in a vibrant public space. The historical traces of Shiprow…